Last Van Winderigheid? Snelle Truc Tegen Winderigheid!

Winderigheid is een kwaal die voor heel wat gênante momenten en gêne kan zorgen. Er zijn ergere dingen zoals aambeien… maar als je last hebt van winderigheid weet je hoe irritant het kan zijn.

Je zit gezellig aan tafel te dineren met vrienden en plots voel je wat gas opkomen. Je houdt het bewust in ter beleefdheid en om gênante momenten te voorkomen. De eerste keer lukt dit perfect maar na een volledige avond winden ophouden zit je buik en darmen dusdanig vol met gas dat het letterlijk pijn gaat doen. Er ontstaat druk en je kunt niets anders dan het gas zijn gang te laten gaan…

stinkende winderigheid

Vervolgens ga je noodgedwongen naar huis en heb je het komende uur serieus last van winderigheid.

Je avond is behoorlijk verpest dankzij winderigheid. Je bent niet alleen! 20% van de Nederlandse bevolking heeft geregeld last van winderigheid.

Niet echt plezant en winderigheid kan je sociale leven hevig verstoren. Zeker wanneer vrienden of collega’s weten wie deze winden produceert… en wanneer het stinkende winden zijn wordt je er niet echt populairder op.

Herken je jezelf in dit verhaal? Lees dan vooral verder en ontdek wat jij vandaag kunt doen om jouw winderigheid te stoppen.

oorzaken winderigheid

De oorzaak van winderigheid is niet altijd hetzelfde. Dit hangt ook sterk af van jouw lichaam maar belangrijker je levensstijlgewoontes zoals voeding en drank. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken van winderigheid:

  • rottende voeding
  • inname bepaalde medicatie zoals zuurremmers
  • verminderde aanmaak van maagzuur en alvleesklier enzymen
  • voedselintoleranties

Laten we deze oorzaken van winderigheid stuk voor stuk grondig bekijken…

rottende voeding

Er zijn heel wat voedingsmiddelen die ons lichaam evolutionair gezien nooit goed heeft kunnen verteren. Dit omdat ons lichaam bepaalde enzymen ontbreekt waardoor deze voeding letterlijk gaat rotten in de darmen en voor winderigheid gaat zorgen.

Melk

Zuivel en melk is hier het grootste voorbeeld van. Zuivel is bestemd voor kalfjes, niet voor de mens. Toch eten we zuivelproducten in alle vormen. Kaas, yoghurt, room, …

Ons lichaam kan niet het melkeiwit caseïne verteren en hierdoor ontstaat winderigheid. Ook lactose of melksuikers worden vaak niet goed verteerd door een tekort aan lactase, het enzym om lactose te verteren.

Gluten

Gluten is het eiwit dat je in graanproducten zoals brood en pasta vindt. Ook dit is moeilijk verteerbaar voor de mens. Zelf al eet je graanproducten zonder gluten kun je nog last hebben van winderigheid omdat graanproducten heel veel poly-sacchariden bevatten die ook snel rotten in de darmen…

Suikers

Snelle suikers zijn door de mens gemodificeerd waardoor de vertering ervan niet ten goede komt. Producten met veel snelle suikers in zoals graanproducten, frisdranken, alcohol en sommige fruiten zoals banaan, vijg en dadels rotten te snel in de darmen waardoor winderigheid ontstaat.

Fruit

Ook fruit bevat suikers namelijk fruitsuikers of fructose. De ene fruitsoort meer dan de andere. Appels en pompelmoes zijn voorbeelden van fruitsoorten die een gemiddeld fructose gehalte hebben. Ook aardbeien, watermeloen, meloen, bosbessen en frambozen bevatten een laag fructose gehalte.

Welke fruitsoorten moet je vermijden? Vooral banaan, dadels, vijgen, rozijnen en appelsienen. Deze bevatten te veel fructose en kunnen in veel gevallen winderigheid veroorzaken.

inname bepaalde medicatie zoals zuurremmers

Ook medicatie kan voor een verstoring van de maag en darmwerking zorgen met winderigheid als gevolg. Wist je dat zuurremmers en zuurblokkers directe oorzaken zijn van winderigheid, Ze verstoren de aanmaak van maagzuur waardoor de alvleesklier minder enzymen aanmaakt en je voeding dus minder goed wordt verteerd. Hierdoor ontstaan klachten zoals opgeblazen gevoel, opgezette buik en ook winderigheid.

verminderde aanmaak van maagzuur en alvleesklier enzymen

Niet enkel medicatie zoals zuurremmers zorgen voor een verminderde aanmaak van maagzuur en alvleesklier enzymen, ook ouderdom zorgt voor dit fenomeen.

Naarmate je ouder wordt, zal je lichaam minder maagzuur en enzymen aanmaken. Hierdoor krijg je alweer te maken met winderigheid. Het is normaal dat dit gebeurd omdat je maagcellen minder maagzuur zullen produceren en alvleesklier minder enzymen zal afgeven.

daling maagzuur

Er zijn bepaalde factoren die dit proces versnellen zoals overmatig roken en alcohol gebruik. Dus dit kun je controleren. Ook kun je extra verteringsenzymen in supplement vorm innemen om de verminderde aanmaak van je lichaam te compenseren. Het werkt en zo voorkom je winderigheid!

Voedselintoleranties

Een voedselintolerantie ontstaat wanneer je lichaam te weinig enzymen aanmaakt om een bepaald voedsel te verteren. Zoals bij te weinig aanmaak van lactase lactose intolerantie ontstaat. Natuurlijk zal deze voeding rotten en voor winderigheid zorgen.

Wat je hier aan kunt doen is de voeding waarvoor je intolerant bent gaan vermijden of wanneer de intolerantie slechts graad 1 of 2 is, extra verteringsenzymen gaan innemen.

Stinkende winderigheid

Wanneer je te maken hebt met stinkende winderigheid is dit een duidelijk teken dat je lichaam je voeding niet voldoende verteerd. Deze gaat vervolgens rotten in de maag en darmen waardoor veel gas ontstaat.

Winderigheid

Deze gassen stapelen zich op en zo krijg je een opgeblazen buik en ook winderigheid. De oorzaak van stinkende winderigheid? Verminderde aanmaak van alvleesklier enzymen of voedselintoleranties.

Winderigheid na het eten

Vaak zie je dat mensen last hebben van winderigheid na het eten. Dit komt omdat nadat je een maaltijd hebt gegeten alweer onvoldoende verteringsenzymen aangemaakt worden om deze voeding te verteren. Hierdoor gaat deze voeding rotten en voor winderigheid na het eten zorgen. Dit kun je ook aanpakken door voor ELKE maaltijd verteringsenzymen te supplementeren.

Wat te doen tegen winderigheid?

Geen nood wanneer je last hebt van winderigheid. Er zijn voldoende acties die je kunt ondernemen om je winderigheid aan te pakken. Volg onderstaande stappen om je winderigheid aan te pakken:

  1. Voeding aanpassen

Ga zuivel, gluten en voeding met snelle suikers vermijden. Je kunt zuivel vervangen door rijstmelk of amandelmelk en kaas vervang je door geitenkaas. Eet glutenvrije graanproducten zoals boekweit, gierst, rijst en kleine porties havermout.

  1. verteringsenzymen

Indien je voeding aanpassen niet veel helpt, heb je duidelijk een tekort aan verteringsenzymen. Deze kun je bijvullen door een voedingssupplement in te nemen met een variatie van veel verteringsenzymen.

Een goede optie is digestive enzyme complex. Deze bevat een zeer gevarieerde mix aan verteringsenzymen zodat winderigheid voorkomen wordt.

Snelle truc tegen winderigheid

Als je een snelle truc wilt tegen winderigheid die letterlijk 10 seconden van je tijd in beslag neemt dan lees je het beste goed verder…

er zijn heel wat trucjes om winderigheid te voorkomen zoals soda innemen samen met een half glas water voor elke maaltijd. Dit kan goed helpen maar het is zeer onhandig… Elke keer een theelepel soja met een glas water erbij nemen…

Ook citroensap in water voor elke maaltijd kan helpen tegen winderigheid maar dit is nog onhandiger. De snelle truc tegen winderigheid is om voor elke maaltijd een capsule met verteringsenzymen in te nemen. Deze capsules kun je in een doosje of potje meenemen en kun je doorslikken met eigen speeksel… Klik hier om vandaag nog met verteringsenzymen te starten.

Hopelijk doe je wat met de tips uit dit artikel zodat ook jij komaf kan maken met je winderigheid.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × vijf =

error: Content is protected by the EU Copyright law Directive 2006/115/EC !!