De 3 Beste Middelen Tegen Winderigheid? Ontdek Ze Nu

Wat is er gênanter dan winderigheid? Niet veel zaken. Aambeien kunnen best gênant zijn of dat je

broek afvalt terwijl je bij de bakker staat. Maar ik denk dat je het met me eens bent dat winderigheid best gênant kan zijn!

Je zit aan tafel en je maaltijd verteert niet al te goed. Je buik zwelt op en winderigheid ontstaat. Dan moet je heel de avond je winden ophouden of je medemens lacht je straal uit of nog erger valt van zijn stoel van de stank…

Dit zijn zaken die we liever voorkomen. Ontdek de 3 beste middelen tegen winderigheid en voorkom gênante momenten in de toekomst!

Middel tegen winderigheid: bicarbonaat

Bicarbonaat of beter bekend als soda of bakpoeder wordt gebruikt bij het klaarmaken van gebak. Het doet het gebak beter rijzen. Je vindt het in elke supermarkt en kost 2 keer niets.

Zo ga je te werk: je neemt 1 theelepel bicarbonaat en mengt het met een half glas plat water. Je neemt het in voor ELKE maaltijd.

middel tegen winderigheid nodig?
middel tegen winderigheid nodig?

Hierdoor zal je maag een stimulans krijgen om meer maagzuur aan te maken omdat bicarbonaat alkalisch is van aard en dus de maaginhoud minder zuur zal maken. Hierdoor compenseert de maag door meer maagzuur te produceren.

Dit zorgt ervoor dat je voeding en maaltijd beter verteerd wordt en dus winderigheid voorkomen wordt. Bicarbonaat is één van de 3 beste middelen tegen winderigheid maar alles behalve gebruiksvriendelijk. Het smaakt vies en het is lastig om dit voor elke maaltijd in te nemen.

Middel tegen winderigheid: wormwood

Wormwood is een sapje gemaakt van bittere kruiden. De bittere smaak zorgt voor een signaal van de tong naar de maag om meer maagzuur te produceren waardoor alweer je voeding beter verteerd wordt en een opgezette buik en winderigheid voorkomen wordt.

Zo ga je te werk: je neemt enkele druppels wormwood en je mengt het met een bommetje plat water. Je sipt ervan en je spoelt het in je mond. Je slikt het niet door aangezien dit niet nodig is. De bittere smaak is het doel zodat je tong het signaal geeft naar de maag…

Ook dit is niet echt handig om het voor elke maaltijd te doen maar het werkt wel goed. De beste optie van middelen tegen winderigheid is zonder twijfel de volgende…

De Top Van De Beste Middelen tegen winderigheid: verteringsenzymen

Het beste middel tegen winderigheid is veruit verteringsenzymen innemen. Onze alvleesklier maakt verteringsenzymen aan maar naarmate je ouder wordt daalt de productie van deze enzymen.

En daardoor kunnen darmklachten zoals winderigheid ontstaan. Gelukkig kun je deze ‘bijvullen’ door extra verteringsenzymen in te nemen. Zo krijgt je maag en darmen een extra steuntje en wordt je voeding beter verteerd. Geen rotten voeding en dus ook geen winderigheid!

Het leukste aan verteringsenzymen is dat ze super makkelijk in te nemen zijn en je kunt ze ten alle tijde meemen aangezien het kleine capsules zijn. Je neemt gewoon voor elke maaltijd 1 capsule in met water en klaar.

Geen bicarbonaat of bittertjes mengen met water waardoor je een afschuwelijke smaak in de mond hebt. Neen, gewoon een capsule inslikken en klaar. En ja ze zijn 100% veilig!

Je voeding wordt nu beter verteerd en klachten worden vermeden. Een top product is Digestive Enzyme Complex. Deze bevat een gevarieerde mix van verschillende enzymen en van de beste kwaliteit. Je kunt ze testen en zie voor jezelf wat voor een verschil het maakt!

Groetjes

Het Nutricolon Team

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − 8 =

error: Content is protected by the EU Copyright law Directive 2006/115/EC !!