3 Gouden Tips Tegen Een Opgeblazen Buik En Maag!

Er waren tijden dat je niet veel kon doen aan een opgeblazen buik en maag. Sip voor de buis hangen of naar de dokter achter wat motilium. Veel meer was er niet aan te doen. Maar die tijden zijn voorbij! Eens je dit artikel gelezen hebt en de 3 gouden tips hebt opgevolgd heb je geen motilium of doktersbezoekjes meer nodig voor een opgeblazen buik een maag…

Tip 1: Beter een opgeblazen buik en maag voorkomen dan genezen…

Beter voorkomen dan genezen heb je zeker al eens gehoord, en het klopt ook. Eens je een opgeblazen buik en maag hebt ben je eigenlijk al te laat. Je kunt het perfect voorkomen door je maaltijden gestructureerd aan te pakken.

De meeste mensen gieten al hun voeding en drank door elkaar naar binnen met alle gevolgen van dien. Ons maag en darmstelsel is hier niet voor gemaakt. Wanneer jij te veel vloeistoffen bij je vaste maaltijd gaat consumeren maak je van je maaginhoud een soep en gaat je maag en darmen opzwellen…

pijnlijke opgeblazen buik en maag
pijnlijke opgeblazen buik en maag

Dit omdat je maagzuur zijn sterkte verliest en dus je voeding niet meer goed zal verteren. Beter is om je maag te respecteren en gestructureerd te eten.

Ga dus niet na je maaltijd een pint of andere drank naar binnen gieten. Maak er een gewoonte van om dit voor je maaltijd te doen. Zo zal je maaginhoud geen soep worden en je maagzuur zijn werk kunnen doen. Geen rottende voeding en dus ook geen opgeblazen buik en maag.

Verder is het aan te raden om je fruit ook voor je maaltijd te gaan eten. Dit rot namelijk snel en als je dit na je maaltijd consumeert, zal dit rotten terwijl je vaste maaltijd verteerd wordt. Dus drank en fruit voor de maaltijd consumeren.

Tip 2: Pas je voeding aan

Ook zijn er voedingsmiddelen die een opgeblazen buik en maag opwekken. Denk maar aan gluten, zuivel en schimmelproducten.

Ga graanproducten met gluten beperken, zuivel vervangen door zuivel van geitenmelk zoals geitenkaas. Ook pinda’s, champignons en tofoe producten wil je vermijden. Ze bevatten te veel gist en schimmel. Dit rot super snel in je maag…

Ook dranken met bruis of prik zijn een ramp. Vervang ze door verse thee of hun variant zonder bruis.

Tip 3: Neem extra verteringsenzymen tegen een opgeblazen buik een maag

De beste tip is om je maag en darmen te helpen bij de vertering van je voeding. Dit kun je doen door extra verteringsenzymen in te nemen. Zo zal je voeding velen malen beter verteerd en opgenomen worden en rot je voeding niet.

Hierdoor voorkom je een opgeblazen buik en maag! Verteringsenzymen zijn een veilig supplement en neem je makkelijk in voor elke maaltijd. 1 capsule voor de maaltijd volstaat meestal om een opgeblazen buik en maag compleet te voorkomen.

Digestive Enzyme Complex is hier een goed voorbeeld van. Een goede formule met de beste kwaliteit van ingredi├źnten. Ik zou zeggen probeer het en bedank me later.

Groeten

Het Nutricolon Team

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =

error: Content is protected by the EU Copyright law Directive 2006/115/EC !!