Dan eet je gezond, neem je yakult of andere darmbevorderende producten en heb je nog

steeds last van een opgezwollen maag en buik die je zwanger doet lijken. Ontdek in dit artikel:
- wat juist voor een opgezwollen maag en buik zorgt
- de harde waarheid over zogezegde ‘producten tegen een opgezette maag en buik
- wat je tegen een opgezette buik en maag kunt doen
Een opgezwollen maag en buik hebben is k*t!
Het is zondagmorgen, je hebt genoten van een welverdiende nachtrust na een harde week werken. Je staat op en gaat ontbijten. Boterkoek met fruitsap en een half glas melk. Nog geen tien minuten later zwelt je buik op als een ballon en krijg je steken in je maag!
Aah, daar is de opgezwollen maag en buik… en kort hierop krijg je last van winderigheid. Maar waarom???
Oorzaken van een opgezwollen maag en buik
Versta goed dat iedereen verschillend is en de oorzaken van deze klachten ook sterk kunnen variëren. Maar 9 op 10 zijn het steeds dezelfde oorzaken die voor een opgezwollen maag en buik zorgen.
Rottende voeding
De grootste oorzaak van een opgezwollen maag en buik is rottende voeding. Bepaalde voeding kunnen we niet goed verteren en zal automatisch voor rottende voeding zorgen die dan zich gaat opstapelen en voor een opgezwollen maag en buik zorgt.
Vooral zuivelproducten, graanproducten met gluten en voeding met veel suikers gaan snel rotten. Deze wil je dus beperken of zelfs volledig vermijden.
Medicatie
Medicatie is ook een veel voorkomende oorzaak van een opgezwollen maag en buik. Bepaalde medicatie zoals zuurremmers, zuurblokkers en antibiotica verstoord de darmwerking waardoor je voeding ook zal rotten.
Candida infectie darmen
Mogelijk heb je al gehoord van een candida infectie, beter bekend als candida albicans of een schimmelinfectie. Dit is ook een veelvoorkomende oorzaak van een opgezwollen buik.
Het verstoord je darmflora en gaat letterlijk van je ingenomen voeding eten waardoor er gassen vrijkomen die dan weer voor een opgezwollen buik zorgen. De ervaring toont dat het niet zo evident is om hiervan af te geraken en vooral een goed dieet zonder al te veel suikers kan wonderen verrichten tegen deze oorzaak.
En wat met wonderproductjes zoals actimel, yakult en yoghurts met extra bifidus?
Tv reclames puilen uit met filmpjes van dames die last hebben van een opgezwollen maag en buik en nadat ze zo een yoghurtje met bifidus leegslorpen gaat het opslag beter. Althans op tv…

de realiteit toont aan dat de klachten enkel erger worden! Hoe kan dat nu? De grootste reden is omdat die shit VOL met zuivel zit. Melk dus. Keihard verteerbare eiwitten zoals caseïne en melksuikers die voor spijsverteringsklachten zorgen.
Die drankjes vol met yoghurt rotten snel in je darmen, ookal zit er extra bifidus in, het gaat rotten. En zo krijg je net een opgezette buik. Dus doe je lichaam een plezier en stop met die rotzooi te slikken. Het doet je geen goed, enkel kwaad…
Wat je tegen een opgezette buik en maag kunt doen
Er zijn verschillende acties die JIJ VANDAAG kunt ondernemen om je opgezette maag en buik aan te pakken. Volg onderstaande simpele stappen om hier wat aan te doen:
- smijt die zuivelproducten uit je voedingspatroon. Geen melk, geen yoghurt, kaas of room producten. Ga rijstmelk eten en geitenkaas. Verteert veels beter.
- Minder graanproducten. Ze zitten vol met gluten en harde vezels die je darmen irriteren
- beperk suikerrijke voeding die candida opflakkert. Frisdranken en koekjes zijn de grootste boosdoeners.
Volg je bovenstaande stappen en ben je nog niet compleet verlost van je opgezwollen buik en maag? Kies dan voor een goed verteringsenzym supplement zoals ‘digestive enzyme complex‘.
Je zal zien dat je voeding veel beter verteerd en opgenomen wordt. Dit omdat de enzymen meehelpen bij de vertering en ontbinding van je voeding. Geen rotting in je maag meer en zo voorkom je spijsverteringsklachten.
Veel liefs
Nutricolon Team