Borrelende darmen? Houden Ze Jou In De nacht Wakker?

Luide en lange knorrende en grommende geluiden alsof er een Alien in je buik leeft… Yep, je hebt

Borrelende darmen?
Borrelende darmen?

last van borrelende darmen net zoals 3 miljard anderen wereldwijd.

Je medemens zit naast jou in de zetel of aan tafel en kijkt je aan alsof jij een freak bent. Vervolgens komt de vraag: was dat jouw buik die zo een rare geluiden produceerde? Best gênant zo een momenten… maar ze kunnen perfect voorkomen worden!

Ontdek in dit artikel:

  • wat borrelende darmen zijn
  • wat de oorzaak is
  • hoe je borrelende darmen een halt toe kunt sturen

Wat zijn borrelende darmen en hoe ontstaan ze?

Als je verteringsproces goed verloopt zou je geen last mogen hebben van borrelende darmen. Het is pas wanneer voeding niet volledig of tijdig verteerd wordt dat onze darmen gaan borrelen. Hierbij wil ons lichaam ons een teken geven dat onze darmen bepaalde voeding niet goed kunnen verteren.

Maar al te vaak negeren we dit signaal van het lichaam puur door het feit dat we dit niet als een signaal zien!

Wanneer voeding niet goed verteerd wordt zal deze rotten in de maag en darmen. Hierbij ontstaat gas en deze gassen vormen kleine gasbelletjes welke kunnen springen en geluidjes produceren. Het ontstaan van borrelende darmen!

Wat zijn de oorzaken van borrelende darmen?

Uit de vorige alinea kun je afleiden dat borrelende darmen veroorzaakt worden door moeilijk verteerbare voeding die rot in onze maag en darmen. Welke voeding? Voornamelijk:

  • graanproducten (vooral met gluten)
  • zuivelproducten
  • schimmelrijke voedingsmiddelen
  • suikerrijke voedingsmiddelen

graanproducten

deze voeding zit vol met suikers en vaak ook gluten. Gluten is het eiwit uit graanproducten welke moeilijk verteerbaar is. Suikers aan de andere kant rotten al snel van de natuur uit.

Zuivelproducten

Zuivel rot zo snel door de combinatie van het moeilijk verteerbare eiwit zoals caseïne en de suikers uit melk, namelijk lactose.

Schimmelrijke voedingsmiddelen

hierbij horen tofoe en soja producten, champignons en pinda noten, cashew noten, macadamia noten. Deze voeding bevat veel gist en schimmel welke rotten als een malle in onze darmen met borrelende darmen als gevolg!

Suikerrijke voedingsmiddelen

Suikerrijke voedingsmiddelen zoals frisdranken, koekjes, spekken en zelfs fruit zorgen ook voor borrelende darmen. Dit omdat de suikers te snel rotten en voor gas zorgen. Zeker frisdranken met prik doen onze buik rommelen aangezien het prik gas is op zich…

Wat te doen aan borrelende darmen?

Je kunt 2 zaken doen aan borrelende darmen. De eerste is voeding die snel rot beperken. Dus minder graanproducten, zuivel, schimmelrijke voeding en suikerdranken.

De 2de actie die je kunt ondernemen is om je maag en darmstelsel een handje te helpen bij de vertering van onze maaltijden. Dit doe je door extra verteringsenzymen in te nemen. 1-2 capsules voor elke maaltijd zorgen ervoor dat de maag en darmen een heel leger aan extra verteringsenzymen ter beschik hebben.

Zo wordt voeding velen malen beter verteerd en opgenomen. Geen rottende voeding meer en dus geen borrelende darmen…

Digestive Enzyme Complex is een goed voorbeeld van een verteringsenzym product met een gevarieerde mix aan cruciale enzymen. Klik hier en overtuig jezelf van de kwaliteit van deze enzymen. 1 ding is zeker, je buik zal velen malen rustiger zijn! En geen gênante momenten meer aan tafel of in de zetel…

Doe er wat mee!

Veel liefs en groeten

Het Nutricolon Team

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 10 =

error: Content is protected by the EU Copyright law Directive 2006/115/EC !!